Home
Rijkledingactie
Educatiecentrum
De leerlingen
Help Mee!
Foto's
De Stichting
Shop!
Sponsors Riding for Africa

Share |

Wie zit er eigenlijk achter de Stichting Riding for Africa?

De initiatiefneemster en oprichter van Riding for Africa is Dinja van Woerden. Dinja was 25 jaar als amazone, instructrice en trainer actief in Nederland. Zij reed op nationaal niveau bij de (toen geheten) Vereniging van Dressuurruiters. Zij trainde bij diverse toptrainers zoals onder andere Hans Bernoski, Bert Rutten en Tim Coomans en woonde clinics bij van Tineke Bartels en Anky van Grunsven. Ook exploiteerde zij enkele jaren een handelsstal.

Dinja is 1997 naar Zuid Afrika vertrokken om daar de training op zich te nemen van de nationale ruiters van Zuid-Afrika.
Onmiddellijk vielen er haar de klasseverschillen op. Op alle gebieden, ondanks de afschaffing van Apartheid in 1994, maar zeker ook op paardengebied. De blanken rijden paard en de zwarten voeren het stalwerk uit, zonder plezier en kennis.

Langzaam begint daar verandering in te komen, op wedstrijden komt er af en toe een zelfs zwarte ruiter starten maar nog op zeer kleine schaal.
Het begin is er echter en Dinja gaat er voor 100% voor om dit verschil te verkleinen. Daar wil ze door het Educatiecentrum mee aan bijdragen.Irma Kootje maakt sinds januari 2011 deel uit van het team van Riding for Africa. Zij benaderde Dinja van Woerden met tal van ideeën om Riding for Africa te helpen. In de afgelopen periode nam zij het beheer en de organisatie op zich van de evenementen waarop Riding for Africa  aanwezig mocht zijn, zoals b.v. het Europese Kampioenschap dressuur in Rotterdam in 2011 en Horse Event in 2012. Daarnaast helpt zij ook met het beheer van de facebook pagina. Irma verzamelt ook alle spullen die in Nederland worden aangeboden en zorgt dat deze bij Riding for Africa terecht komen. Zo is er door haar tussenkomst in 2012 per vliegtuig een volledig gesponsorde container vol met paarden- en ruiter- artikelen naar Kaapstad gegaan.