Home
Rijkledingactie
Educatiecentrum
De leerlingen
Help Mee!
Foto's
De Stichting
Shop!
Sponsors Riding for Africa

Share |

Waarom is Riding for Africa gestart?

De stichting Riding for Africa is ontstaan vanuit een Nederlands initiatief in 2010 dat paardrijden en het omgaan met dieren inzet om sociale veranderingen in Zuid Afrika te bewerkstelligen. Riding for Africa heeft als doel een educatiecentrum op te zetten waar kansarme schoolverlaters een vak kunnen leren in de paardensector.

Er zijn heel veel paarden in Zuid Afrika en tot nu toe worden de banen in deze sector vervuld door mensen die in feite niet ge├»nteresseerd zijn in en geen kennis hebben van een paard. Men is al blij een baan te hebben want de werkloosheid is erg hoog in Zuid-Afrika. 

Wat Riding for Africa wil bereiken is om de interesse te ontwikkelen in deze sector bij de plaatselijke bevolking. En waar beter dan te beginnen bij kinderen door hen gratis rijlessen te geven en hen de beginselen bij te brengen van de verzorging van paarden? Uit deze groep jongeren zullen de echte paardenliefhebbers naar voren komen die hun beroep in de richting willen gaan zoeken. Het selecteren van de kinderen gebeurt in overleg met het schoolhoofd van de lagere school uit Sir Lowry's Pass village.

De cursussen die gegeven gaan worden in het Educatiecentrum zijn o.a. grooming, stalmanagement, hoefsmederij, paardentandarts, instructeur, gezondheid en ziektes, toiletteren enz. De cursussen zullen worden gegeven door professionals uit de Nederlandse paardensector. De groep kinderen die momenteel les krijgt van Dinja.